תולדות המועצה

20/08/1970

משרד הפנים מחליט להקים רשות מקומית בכפר ערערה, כולל שכונת אלד'הראת, ולמנות ועדה בת שלושה עשר חברים בפניה שתנהל את ענייני הכפר.

ועדה זו, בתורה, הקימה ביניהם בחירות אשר אחד מחבריה ימנה  כיו"ר המועצה, כך שמר מוסטפא ג'מאל נבחר להיות ראש המועצה המקומית  הראשון.

31/12/1973

התקיימו בחירות כלליות למועצה המקומית אשר זכו בחברות במועצה המקומית, 11 חברים, כולל המנוח עבד אלקאדר חוסיין מסעןד , ראש המועצה.

מכיוון שבחירת הנשיא הייתה בידי החברים, לפי הרוב, התרחשו "חילוקי דעות" רבים, כך שראש המועצה שונה כל תקופה קצרה, לכן הנשיאות הסתובבה בין החברים  והמצב נשאר כך עד לבחירות 1978.

זו הייתה נשיאות מסתובבת בתקופה זו (1978-1973):

• המנוח עבד אלקאדר חוסיין מסעוד
  • מר אחמד צאלח אבו עקל
  • המנוח פתחי עבד אלחפיד מרעי
  • המנוח אחמד אלחאג' יוסף מלחם
  • המנוח מחמוד צאלח אבו הלאל

אוקטובר/1978

לראשונה נבחר הנשיא ישירות על ידי התושבים, כך שעאדל שריף יונס המנוח הוא ראש המועצה הראשון שנבחר ישירות מהתושבים.

ספטמבר/1979

מר מוחמד מוסלח יונס נבחר מבין החברים כיו"ר המועצה. הוא החליף את המנוח עאדל שריף יונס, שנפטר באוגוסט 1979.

נובמבר/1983

בחירת מר מוחמד מוסלח יונס כראש מועצה לכהונה נוספת.

1985

משרד הפנים מחליט לכלול את ערה לשטח שיפוט ערערה.

1988

משרד הפנים מחליט שלא לקיים בחירות בערערה ולהאריך את כהונתו של מר מוחמד מוסלח יונס.

1993

בחירתו של מר מוסטפא ג'מאל לראש המועצה המקומית, תושבי ערה השתתפו לראשונה בבחירות לרשות המקומית לאחר שנכללה רשמית בערערה בשנת 1985.

1996

בהחלטה שיפוטית בחירות מחדש לנשיאות, בה נבחר מר מוסטפא ג'מאל.

1998

משרד הפנים מחליט לפרק את המועצה הנבחרת ולמנות ועדה לניהול ענייני הכפר בראשות מר ציון הדר.

אפריל /2002

בחירת מר ג'מיל מרזוק ליו"ר המועצה המקומית.

מארס/2008

בחירה מחדש של מר ג'מיל מרזוק לנשיא המועצה המקומית.

אוקטובר/2013

בחירת עורך הדין מודר יונוס ליו"ר המועצה המקומית.

אוקטובר/2018

בחירה מחדש לעו"ד מודר יונס כראש המועצה המקומית.